ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bezeye Püreli Somon (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185331)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:22 AM

Bezeye Püreli Somon
 
Bezeye Püreli Somon Tarifi - Bezeye Püreli Somon Nasıl Yapılır - Bezeye Püreli Somon Malzemeleri


Bezeye Püreli Somon


500 gr. patates

200 gr. dondurulmuş bezelye

60 ml. soya sosu

30 gr. bal

4 dilim somon (600 gr.)

2 adet limon

90 ml. zeytinyağı

Tuz

Un

Dereotu

Tereyağlı sos için:

30 gr. pembe top biber

6 dal tarhun otu

60 gr, tereyağı


100 gr. patatesi soyun, küçük doğrayın ve bezelye ile yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tuz ilave edin. Suyun içinde bekletin. 400 gr. patatesi soyun, küp şeklinde doğrayın. Tuzlu suda 4 dakika haşlayın, süzün ve soğumaya bırakın. Soya sosu ve balı karıştırın. Balıkların her tarafına sürün ve 20 dakika buzdolabında bekletin. Balıklara tuz ve karabiber ekin, una bulayıp, fazlasını silkeleyin. Limonları uzunlamasına dörde kesin. 60 ml. yağı tavada kızdırın. Balıkların her iki yüzünü limonlarla beraber orta ateşte 2'şer dakika kızartın. Fırın tepsisine alın, 160° C'de ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 8 dakika pişirin. Bu sürenin ortasında balıkları çevirin.

Tereyağlı sos için: Biberleri irice çekin. Tarhun otu yapraklarını ince kıyın. Biberleri yağsız tavada 10 saniye kavurun. Tereyağı ekleyip eritin. Başka bir tavada kalan yağı kızdırın. Patates küplerini 4-5 dakika kızartın. Tuz ve karabiber ekin. Patatesli bezelyenin suyunu süzün, püre yapın. Tarhun otunu tereyağına ekleyin ve hafif köpürünceye kadar kızdırın. Püre, küp patatesler ve balığı bir tabağa yerleştirin. Tereyağlı sos ve püreyi balığın üzerine dökün.Dereotu ile süsleyip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.