Fırında Kimyonlu Alabalık Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Kimyonlu Alabalık Tarifialabalık nasıl pişirilir - tarçınlı alabalık - portakallı alabalıkMalzemeler 5 adet alabalık Tuz Taze çekilmiş karabiber 75 gr badem75 gr kuru üzüm1 çorba kaşığı zeytinyağ 1 çorba kaşığı margarin 1 çay kaşığı kimyon Çeyrek çay kaşığı hindistan cevizi Yarım çay kaşığı tarçın 1 adet portakal Yapılışı Alabalıkların içini dışını tuzlayın Bademleride kaynar suya atıp biraz bekletip kabuklarını soyun Sonra ikiye bölün![]() Fırın kabının içine aliminyum folyo koyup balıkları yerleştirip üzerini folyo ile kapatın ![]() Fırını 180 dereceye getirin ![]() Bir tavada zeytinyağını kızdırın Bademleri kızartın margairini ilave edip üzümler kimyon hindistan cevizi rendesi tarçın ilave edip pişirin![]() Bı sosu balıkların üzerine gezdirip fırında 20-25 dakika pişirin ![]() Portakala dilimleri ile servis edin ![]() alıntı |
|
|
|