Enginarlı Deniz Mahsülleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginarlı Deniz MahsülleriKarışık Deniz Ürünleri - Enginarlı Deniz Mahsülleri Nasıl Pişirilir MALZEMELER 4 Iri Enginar 2 Limon 1 Sogan 1 Çay Kasigi Hardal 200 gr Krema 4 Lahana Yapragi 2 Defne Yapragi 150 gr Somon Baligi Filetosu 100 gr Dil Baligi Filetosu 100 gr Levrek Filetosu 100 gr Kalamar 50 gr Siyah Havyar 4 Çorba Kasigi Tereyagi 1 Su Bardagi Kasar Rendesi 1 Tutam Maydanoz YAPILIŞ TARİFİ Temizlenmis ve kilçiklari alinmis dil ve levregi kusbasi dograyin ![]() Kalamarlari dilimleyin ![]() limonlu suda haslayin Haslanan baliklari iyice süzün![]() Sogani çok ince kiyarak tereyaginda pembelestirin Kalamariilave ederek 3 dakika kadar soteleyin Dogranmis olan dil ve levregiekleyin ve parçalanmamalarina özen göstererek 5 dakika kadar karistirarak pisirin Tuzunu ve karabiberini ekleyerek tatlandirdiktan sonraocaktan alin ![]() Enginarlari limonlu suda haslayin tepsiye alin Üzerine sotelenmis baliklaridagitin haslanmis lahanalarla sarin Üzerine kasar peyniri serperek 200derece firinda 8- 10 dakika pisirin ![]() Somon baliklarini kagit seklinde dilimlere bölüp servis tabaklarinin orta kisimlarina dizin Üzerine limon suyu, tereyagi ve baharat sürüp 200derece firinda 4 dakika pisirin ![]() Lahanaya sarili enginarlari tabaklara yerlestirin, üzerine havyarli sosu dökün ve servis yapin alıntı |
|
|
|