ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Enginarlı Deniz Mahsülleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185305)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:27 AM

Enginarlı Deniz Mahsülleri
 
Karışık Deniz Ürünleri - Enginarlı Deniz Mahsülleri Nasıl Pişirilir




MALZEMELER


4 Iri Enginar

2 Limon

1 Sogan

1 Çay Kasigi Hardal

200 gr Krema

4 Lahana Yapragi

2 Defne Yapragi

150 gr Somon Baligi Filetosu

100 gr Dil Baligi Filetosu

100 gr Levrek Filetosu

100 gr Kalamar

50 gr Siyah Havyar

4 Çorba Kasigi Tereyagi

1 Su Bardagi Kasar Rendesi

1 Tutam Maydanoz


YAPILIŞ TARİFİ


Temizlenmis ve kilçiklari alinmis dil ve levregi kusbasi dograyin.

Kalamarlari dilimleyin.

limonlu suda haslayin. Haslanan baliklari iyice süzün.

Sogani çok ince kiyarak tereyaginda pembelestirin. Kalamari

ilave ederek 3 dakika kadar soteleyin. Dogranmis olan dil ve levregi

ekleyin ve parçalanmamalarina özen göstererek 5 dakika kadar

karistirarak pisirin.Tuzunu ve karabiberini ekleyerek tatlandirdiktan sonra

ocaktan alin.

Enginarlari limonlu suda haslayin. tepsiye alin. Üzerine sotelenmis baliklari

dagitin.haslanmis lahanalarla sarin. Üzerine kasar peyniri serperek 200

derece firinda 8- 10 dakika pisirin.

Somon baliklarini kagit seklinde dilimlere bölüp servis tabaklarinin orta

kisimlarina dizin. Üzerine limon suyu, tereyagi ve baharat sürüp 200

derece firinda 4 dakika pisirin.

Lahanaya sarili enginarlari tabaklara yerlestirin, üzerine havyarli sosu

dökün ve servis yapin


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.