Çıtır Sebzeli Levrek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çıtır Sebzeli Levreklevrek nasıl pişirilir - sebzeli levrek nasıl yapılır - soslu levrek - balık sosu nasıl yapılırMalzemeler: 4 kişilik 800 gram levrek 4 adet domates 1 avuç ince kıyılmış fesleğen Yarım kahve fincanı zeytinyağı 2 çorba kaşığı balzamik sirke Tuz Karabiber Tereyağı Sos için: Yarım bardak elma sirkesi 1 adet soğan 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi 2 çorba kaşığı limon suyu 300 gram tereyağı 1 limonun suyu 1 çorba kaşığı taze krema Tarifi: Levreği 4 eşit parçaya bölün Tereyağını bir tavada eritin Balığın önce pullu olan kısmını kızartın Daha sonra ters çevirip, diğer yüzünü de pişirin Domatesleri küp küp doğrayın İçine 1 avuç ince kıyılmış fesleğen atın Zeytinyağı, balzamik sirke, tuz ve karabiberle karıştırın Hazırladığınız bu karışımı tabağın ortasına koyun Pişen levreği de pullu kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin![]() Sos için: Soğanı elma sirkesinin içinde 5-10 dakika kaynatın Küp küp tereyağını yavaş yavaş içine atarak yedirin Son olarak ocağı kapattıktan sonra içine üzüm sirkesi, limon suyu ve 1 çorba kaşığı taze krema ekleyin Levreğin etrafına bu sosu dökerek servis yapın![]() alıntı |
|
|
|