ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çıtır Sebzeli Levrek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=185282)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:31 AM

Çıtır Sebzeli Levrek
 
levrek nasıl pişirilir - sebzeli levrek nasıl yapılır - soslu levrek - balık sosu nasıl yapılırMalzemeler:


4 kişilik

800 gram levrek

4 adet domates

1 avuç ince kıyılmış fesleğen

Yarım kahve fincanı zeytinyağı

2 çorba kaşığı balzamik sirke

Tuz

Karabiber

Tereyağı

Sos için:

Yarım bardak elma sirkesi

1 adet soğan

2 çorba kaşığı üzüm sirkesi

2 çorba kaşığı limon suyu

300 gram tereyağı

1 limonun suyu

1 çorba kaşığı taze krema


Tarifi:


Levreği 4 eşit parçaya bölün. Tereyağını bir tavada eritin. Balığın önce pullu olan kısmını kızartın. Daha sonra ters çevirip, diğer yüzünü de pişirin. Domatesleri küp küp doğrayın. İçine 1 avuç ince kıyılmış fesleğen atın. Zeytinyağı, balzamik sirke, tuz ve karabiberle karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı tabağın ortasına koyun. Pişen levreği de pullu kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin.


Sos için:


Soğanı elma sirkesinin içinde 5-10 dakika kaynatın. Küp küp tereyağını yavaş yavaş içine atarak yedirin. Son olarak ocağı kapattıktan sonra içine üzüm sirkesi, limon suyu ve 1 çorba kaşığı taze krema ekleyin. Levreğin etrafına bu sosu dökerek servis yapın.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.