![]() |
Çıtır Sebzeli Levrek
levrek nasıl pişirilir - sebzeli levrek nasıl yapılır - soslu levrek - balık sosu nasıl yapılırMalzemeler:
4 kişilik 800 gram levrek 4 adet domates 1 avuç ince kıyılmış fesleğen Yarım kahve fincanı zeytinyağı 2 çorba kaşığı balzamik sirke Tuz Karabiber Tereyağı Sos için: Yarım bardak elma sirkesi 1 adet soğan 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi 2 çorba kaşığı limon suyu 300 gram tereyağı 1 limonun suyu 1 çorba kaşığı taze krema Tarifi: Levreği 4 eşit parçaya bölün. Tereyağını bir tavada eritin. Balığın önce pullu olan kısmını kızartın. Daha sonra ters çevirip, diğer yüzünü de pişirin. Domatesleri küp küp doğrayın. İçine 1 avuç ince kıyılmış fesleğen atın. Zeytinyağı, balzamik sirke, tuz ve karabiberle karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı tabağın ortasına koyun. Pişen levreği de pullu kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin. Sos için: Soğanı elma sirkesinin içinde 5-10 dakika kaynatın. Küp küp tereyağını yavaş yavaş içine atarak yedirin. Son olarak ocağı kapattıktan sonra içine üzüm sirkesi, limon suyu ve 1 çorba kaşığı taze krema ekleyin. Levreğin etrafına bu sosu dökerek servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.