Etli Terbiyeli Şevketibostan |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Terbiyeli ŞevketibostanEtli Terbiyeli Şevketibostan Tarifi - Etli Terbiyeli Şevketibostan Yapılışı - Etli Terbiyeli Şevketibostan Nasıl Yapılır - Oktay Usta Etli Terbiyeli Şevketibostan Malzeme Listesi 1 Kg Şevketibostan 400 Gr Kuzu Eti1 Soğan 2 Diş Sarımsak Zeytinyağı Su Tuz Sosu İçin: 1 Limon 1 Çorba K UnHazırlanışı: Karıştırma kabına unu, tuzu ve şekeri koyup ortasını havuz şeklinde açıyoruz Yaşmayayı, yoğurt suyunu, sıvıyağı ilave edip ortasından yoğurmaya başlıyoruz![]() Su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz Hamuru 1 saate yakın dinlendiriyoruz İç Harcı İçin: Tavuk göğüslerini tencerenin içerisine alıp biraz soteliyoruz![]() Sosu İçin: Soğanı, salçayı, domatesi, sarımsağı, zeytinyağını, kimyonu, karabiberi, kekiği ve tuzu parçalayıcının içerisine koyup parçalayıcıdan geçiriyoruz Hamurları bezelere ayırıyoruz![]() Bezeleri unlayarak merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz Açtığımız hamurun üzerine sosu sürüyoruz Sosun üzerine bir parça tavuk göğsü ve kaşar peynirini koyuyoruz![]() Hamurun uçlarını yarım ay olacak şekilde kapatıyoruz Üzerlerine yumurta sarısını sürüp yağlanmış tepsinin içerisine koyuyoruz Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz
|
|
|
|