ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Terbiyeli Şevketibostan (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194149)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:59 AM

Etli Terbiyeli Şevketibostan
 
Etli Terbiyeli Şevketibostan Tarifi - Etli Terbiyeli Şevketibostan Yapılışı - Etli Terbiyeli Şevketibostan Nasıl Yapılır - Oktay Usta Etli Terbiyeli Şevketibostan

Malzeme Listesi


1 Kg Şevketibostan

400 Gr. Kuzu Eti

1 Soğan

2 Diş Sarımsak

Zeytinyağı

Su

Tuz


Sosu İçin:

1 Limon

1 Çorba K. Un


Hazırlanışı:


Karıştırma kabına unu, tuzu ve şekeri koyup ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Yaşmayayı, yoğurt suyunu, sıvıyağı ilave edip ortasından yoğurmaya başlıyoruz.


Su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz. Hamuru 1 saate yakın dinlendiriyoruz. İç Harcı İçin: Tavuk göğüslerini tencerenin içerisine alıp biraz soteliyoruz.


Sosu İçin: Soğanı, salçayı, domatesi, sarımsağı, zeytinyağını, kimyonu, karabiberi, kekiği ve tuzu parçalayıcının içerisine koyup parçalayıcıdan geçiriyoruz. Hamurları bezelere ayırıyoruz.


Bezeleri unlayarak merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Açtığımız hamurun üzerine sosu sürüyoruz. Sosun üzerine bir parça tavuk göğsü ve kaşar peynirini koyuyoruz.


Hamurun uçlarını yarım ay olacak şekilde kapatıyoruz. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp yağlanmış tepsinin içerisine koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.