Kavun Dolması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kavun DolmasıKavun Dolması Tarifi - Kavun Dolması Nasıl Yapılır - Kavun Dolması Malzemeleri Kavun Dolması Malzemeler * 2 kg kavun * 600 gram kıyma * 3 adet soğan * 1/2 demet maydanoz * 5 yemek kaşığı tereyağ * 5 yemek kaşığı zeytinyağı * 3/4 su bardağı kuş üzümü * 100 gram badem * 1/2 su bardağı dolmalık fıstık * karabiber * tuz Hazırlanışı 1 Kuş üzümünün sapları ayıklanıp, sıcak suda beklemeye alınır![]() 2 Bademler sıcak suda 10 dakika bekletilip, kabukları soyulur![]() 3 Soyulan bademler ve dolmalık fıstıklar zeytinyağında rengi dönene kadar kavrulur![]() 4 İnce doğranan soğan ve kıyma tavaya eklenip, kavrulur![]() 5 Kavrulan kıyamlı karışıma, maydanoz, tuz, karabiber, kuş üzümü ve tereyağ eklenip, karıştırıldıktan sonra altı kapatılır![]() 6 Bu arada kavunun kök kısmından bir kapak açılıp, çekirdekleri boşaltılır![]() 7 Kavunun içi kıymalı karışım ile doldurulup, kesilen kapak kapatılır![]() 8 Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirilip, sıcak servis edilir![]() |
|
|
|