Domates Soslu Yassı Spagetti |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domates Soslu Yassı Spagettidomates soslu makarnalar - makarna tarifleri - spagetti tarifleri ![]() Domates Sosu Malzemeler; 1 2 yemek kaşığı zeytinyağı2 1 adet orta boy kırmızı soğan, küp küp doğranmış3 2 adet sarmısak, ince ince dilimlenmiş4 1 adet suyuyla birlikte 800gr olan Demko domates konservesi5 tuz (varsa deniz tuzu) ve öğütülmüş tane karabiber,Tarif; * Orta boy bir sos tenceresine zeytinyağını koyun kızdırın ve soğanları ekleyin Şeffaflaşana kadar kavurun Çünkü soğanlar domates sosun içinde görünmeyecek![]() * Sarmısakları ve domatesleri ekleyin Domatesler tüm tüm olduğu için kaşıkla karıştırırken biraz parçalayın![]() * Tuzu ve biberi ekleyin ![]() * Ateşi yavaşa alın ve suyunu çekip koyu ve kıpkırmızı bir kıvam alana kadar pişirin Bu yaklaşık 2 saat alacaktır![]() Bu sosu makarnalarda, pizalarda ya da canınız nerde kullanmak isterse kullanabilirsiniz ![]() Domates soslu yassı spagetti (bavette ya da linguin) Malzemeler; 1 Bir paket barilla bavette spaghetti (ya da pastavilla linguin)2 Yukarıda tarifi verilmiş olan sosun hepsi3 3 yemek kaşığı zeytinyağı4 Bir avuç doğranmış taze fesleğen ya da taze kekikTarif; * Yukarıdaki tarife göre hazırlanan sosun son aşamasında taze fesleğenleri ya da taze kekikleri ekleyin ve sosu sıcak tutun ![]() * Büyükçe bir tencerede bolca tuzlu su kaynatın ve makarnaları ekleyin Paketin üstünde verilen pişirme süresine göre pişirip süzdürün![]() * Sakın soğuk sudan geçirmeyin ![]() * Boşalan tencereye zeytinyağını koyup, sosu ekleyin Ardından spagettileri ekleyip, karıştırın* Yemek tabaklarına bölüştürüp servis yapın
|
|
|
|