Mantar Melemeni |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantar MelemeniYunanistan Mutfağından Mantar Melemeni Malzemeler -10/15 küçük mantar -2 sivri biber -3 domates -2 kuru soğan -1 çay kaşığı salça -Arzuya göre acı(sambal) -Çay bardağı zeytinyağ -Tuz Yapılışı 1 İlk önce zeytinyağı tavaya döküyoruz 2 Küçük doğradığımız soğanları hemen içine katıyoruz 3 Küçük doğradığımız biberleri ekliyoruz 4 Renkleri döndügünde Küçük doğradığımız mantarları ilave ediyoruz 5 Domatesin kabuğunu soyup içine rendeliyoruz 6 Biraz kavurduktan sonra salçayı,sambalı ve tuz ekleyerek 5/10 dak hafif ateşte pişiriyoruz![]() Sambal:domates yada limon yaprağı ile tatlandırılmış bir tür chili biber, endonezya ve yunan mutfaginda cok kullanilan bir tür acı sos __________________ |
|
|
|