İç Baklalı Bulgur Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İç Baklalı Bulgur Pilavıİç baklalı bulgur pilavı İç baklalı bulgur pilavı KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk PİŞME SÜRESİ: 15 dk Malzemeler: 1 su bardağı pilavlık bulgur 2 soğan 2 çorba kaşığı (40 gr) margarin Yarım kg taze iç bakla 1 çorba kaşığı biber salçası 5 5 su bardağı suTuz Hazırlanışı: * Soğanları temizleyip küp küp doğrayın Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin Salçayı ilave edip karıştırın 4 bardak su ve baklayı ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin * Tencereye bulguru ilave edip üzerine 1 5 bardak su ekleyin Kapağı kapalı olarak pişirin Tencereyi ocaktan alıp kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|