![]() |
İç Baklalı Bulgur Pilavı
İç baklalı bulgur pilavı
İç baklalı bulgur pilavı KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk PİŞME SÜRESİ: 15 dk Malzemeler: 1 su bardağı pilavlık bulgur 2 soğan 2 çorba kaşığı (40 gr) margarin Yarım kg taze iç bakla 1 çorba kaşığı biber salçası 5.5 su bardağı su Tuz Hazırlanışı: * Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın. 4 bardak su ve baklayı ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. * Tencereye bulguru ilave edip üzerine 1.5 bardak su ekleyin. Kapağı kapalı olarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.