Fırında Soğanlı Levrek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Soğanlı LevrekFırında Soğanlı Levrek Tarifi - Fırında Soğanlı Levrek Nasıl Yapılır - Fırında Soğanlı Levrek Malzemeleri Malzeme Listesi 2 Adet Levrek 1 Adet Soğan Yarım Çay Kaşığı Karabiber 1 Tatlı Kaşığı Kekik 1 Çay Kaşığı Tereyağı Fırında Soğanlı Levrek Nasıl Yapılır? 1 Bütün levrekleri ayıklayarak yıkayın ve sularının süzülmesi için süzgeçe alın![]() 2 Soğanı yemeklik ve olabildiğince ince doğrayarak bir çay kaşığı tuz ile ovun Üzerine yarım çay kaşığı karabiber ve bir tatlı kaşığı kekik ekleyerek karıştırın![]() 3 Her bir levreği kaplayacak büyüklükte iki adet fırın kağıdını serin![]() 4 Levreklerin yan taraflarına uzunlamasına yarım santimden daha az derinlikte olacak birer çizik atın Soğanla hazırladığınız harçtan levreklerin hem içine hem de açtığınız çiziklerin içine doldurun![]() 5 Eğer balıklar az yağlı ise üzerlerine birer fındık büyüklüğünde tereyağı da koyabilrisiniz![]() 6 Fırın kağıdını açık yer kalmayacak şekilde kapatın ve balıkları fırın tepsisine alın![]() 7 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişiririn Fırını kapattıktan sonra yemeği kağıtları açmadan, fırının içinde 10 dakika daha dinlendirin![]() 8 Kıvırcık salata ile servis edebilirsiniz![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|