![]() |
Fırında Soğanlı Levrek
Fırında Soğanlı Levrek Tarifi - Fırında Soğanlı Levrek Nasıl Yapılır - Fırında Soğanlı Levrek Malzemeleri
Malzeme Listesi 2 Adet Levrek 1 Adet Soğan Yarım Çay Kaşığı Karabiber 1 Tatlı Kaşığı Kekik 1 Çay Kaşığı Tereyağı Fırında Soğanlı Levrek Nasıl Yapılır? 1. Bütün levrekleri ayıklayarak yıkayın ve sularının süzülmesi için süzgeçe alın. 2. Soğanı yemeklik ve olabildiğince ince doğrayarak bir çay kaşığı tuz ile ovun. Üzerine yarım çay kaşığı karabiber ve bir tatlı kaşığı kekik ekleyerek karıştırın. 3. Her bir levreği kaplayacak büyüklükte iki adet fırın kağıdını serin. 4. Levreklerin yan taraflarına uzunlamasına yarım santimden daha az derinlikte olacak birer çizik atın.Soğanla hazırladığınız harçtan levreklerin hem içine hem de açtığınız çiziklerin içine doldurun. 5. Eğer balıklar az yağlı ise üzerlerine birer fındık büyüklüğünde tereyağı da koyabilrisiniz. 6. Fırın kağıdını açık yer kalmayacak şekilde kapatın ve balıkları fırın tepsisine alın. 7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişiririn. Fırını kapattıktan sonra yemeği kağıtları açmadan, fırının içinde 10 dakika daha dinlendirin. 8. Kıvırcık salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.