![]() |
Fener Balığı Buğulama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fener Balığı BuğulamaFener Balığı Buğulama Hazırlanışı - Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri MALZEMELER 1 kg ![]() 2 adet orta boy domates 3-4 adet sivri biber 1 limonun suyu 2 adet orta boy soğan 1/2 demet maydanoz 1 çay bardağı zeytinyağı 1 dişsarmısak Tuz,Karabiber 3-4 adet defne yaprağı HAZIRLANIŞI Balıkları yıkadıktan sonra yayvan bir tencereye dizin ![]() ![]() ![]() ince doğranmış biber ile halka şeklinde doğranmış soğanı balıkların üzerine serpiştirin ![]() ![]() Birkaç defne yaprağı da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın ![]() ![]() Fener buğulamanı üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|