ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fener Balığı Buğulama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=186001)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:31 AM

Fener Balığı Buğulama
 
Fener Balığı Buğulama Hazırlanışı - Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri

MALZEMELER
1 kg. fener balığı (fileto çıkarılmış)

2 adet orta boy domates

3-4 adet sivri biber

1 limonun suyu

2 adet orta boy soğan

1/2 demet maydanoz

1 çay bardağı zeytinyağı

1 dişsarmısak

Tuz,Karabiber

3-4 adet defne yaprağı


HAZIRLANIŞI
Balıkları yıkadıktan sonra yayvan bir tencereye dizin. Domateslerin kabuklarını soyup, halka halka doğrayın. Dilimlenmiş domatesleri balıkların üzerine yerleştirin.

ince doğranmış biber ile halka şeklinde doğranmış soğanı balıkların üzerine serpiştirin.Bir kabın içinde zeytinyağı limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp, balığın üzerine dökün.

Birkaç defne yaprağı da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.Orta hararetli ateşte 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra düzgün bir biçimde servis tabağına alın.

Fener buğulamanı üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.