Etli Enginar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli EnginarEtli Enginar Tarifi - Etli Enginar Nasıl Yapılır - Etli Enginar Malzemeleri Malzeme Listesi 100 Gram Margarin 1 Adet Kuru Soğan Yarım Kilogram Dana Eti (Kuşbaşı) 1 Adet Domates (Büyük Boy) 1 Su Bardağı Su 1 Tutam Tuz 1 Tutam Karabiber 4 Adet Enginar (Büyük Boy) 1 Yemek Kaşığı Dereotu 2 Yemek Kaşığı Un 1 Adet Limon Suyu Etli Enginar Nasıl Yapılır? 1 Domatesi küçük küçük doğrayın![]() 2 Soğanın kabuğunu soyun ve yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayın![]() 3 Enginarları ayıklayın, 2 yemek kaşığı ve 1 adet limon suyunun içerisinde bekletin![]() 4 Margarini bir tencereye alın ve eritin![]() 5 Erittiğiniz margarinin içerisine küçük doğranmış soğanı, domatesi, kuşbaşı eti, tuzu, karabiberi ve 1 su bardağı suyu ilave ederek etler yumuşayıncaya kadar 30 dakika pişirin![]() 6 Pişirdiğiniz etleri unlu limon suyunda beklettiğiniz enginarların içerisine yerleştirin ve orta hararette enginarlar yumuşayıncaya kadar 25 dakika pişirin![]() 7 Üzerine 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotunu serpiştirin ve sıcak olarak servis yapın![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|