Fıstıklı İran Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fıstıklı İran Pilavı![]() Malzemeler : Kokulu bir Pirinc (Basmati-Yasmin) Bir iki avuc sari kuru üzüm, bir veya iki havuc, dereotu, fistik(kavrulmus, soyulmus ,tuzlu veya tuzsuz) biraz sivi yag,tuz Hazırlanışı: Pirinc kaynayan ve tuzlu suya atilir- pirinci kavurmaya veya islatmaya gerek yok Yumusayincaya kadar pisirilir (genellikle 10 dak yetiyor)Suyu fazlaysa süzülür -Yahutta paketin üstündeki tarife göre pisirilir - Bu arada pirincin özelliginden evin icine mis gibi bir koku yayilir!! *Havuclar zar seklinde dogranip haslanir Dereotu kiyilir![]() Pisen pirinc biraz kendine gelmesi icin demlendirilir Sonrada dikkatlice ezmeden uyandirilir dereotu, haslanmis ve süzülmüs havuc ,üzüm ve fistik birkac kasik sivi yagda eklenip sevdiklerinizle bir güzel yeniliralıntı |
|
|
|