ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Fıstıklı İran Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188306)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:51 AM

Fıstıklı İran Pilavı
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler :


Kokulu bir Pirinc (Basmati-Yasmin)

Bir iki avuc sari kuru üzüm,

bir veya iki havuc,

dereotu,

fistik(kavrulmus, soyulmus ,tuzlu veya tuzsuz)

biraz sivi yag,tuz



Hazırlanışı:


Pirinc kaynayan ve tuzlu suya atilir- pirinci kavurmaya veya islatmaya gerek yok.Yumusayincaya kadar pisirilir.(genellikle 10 dak yetiyor)


Suyu fazlaysa süzülür.-Yahutta paketin üstündeki tarife göre pisirilir.- Bu arada pirincin özelliginden evin icine mis gibi bir koku yayilir!! *Havuclar zar seklinde dogranip haslanir.Dereotu kiyilir.


Pisen pirinc biraz kendine gelmesi icin demlendirilir.Sonrada dikkatlice ezmeden uyandirilir. dereotu, haslanmis ve süzülmüs havuc ,üzüm ve fistik birkac kasik sivi yagda eklenip sevdiklerinizle bir güzel yenilir



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.