Limon Soslu Alabalık |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Limon Soslu Alabalıkalabalık nasıl pişirilir - limonlu alabalık füme - alabalık pişirme tarifiMALZEMELER 4 Parça Alabalık Füme ½ Çay bardağı zeytinyağı ½ Çay bardağı limonsuyu 1 Çay kaşığı pul biber 1 Diş sarımsak HAZIRLANIŞI Alabalığı buzunun çözülmesi için yaklaşık iki saat önce dondurucudan çıkartın ve oda sıcaklığında bekletin Sarımsakları soyup ezin ![]() Bir kase içinde zeytinyağı ve limonsuyunu iyice karıştırın Üzerine pul biber ve ezilmiş sarımsak ekleyin ![]() Balıkları kayık tabağın içine alarak sosu üzerine gezdirin ![]() 2 saat buzdolabında bekledikten sonra servis yapın Arzuya göre üzerine kara biber de ekleyebilirsiniz Afiyet olsun alıntı |
|
|
|