![]() |
Limon Soslu Alabalık
alabalık nasıl pişirilir - limonlu alabalık füme - alabalık pişirme tarifiMALZEMELER
4 Parça Alabalık Füme ½ Çay bardağı zeytinyağı ½ Çay bardağı limonsuyu 1 Çay kaşığı pul biber 1 Diş sarımsak HAZIRLANIŞI Alabalığı buzunun çözülmesi için yaklaşık iki saat önce dondurucudan çıkartın ve oda sıcaklığında bekletin Sarımsakları soyup ezin. Bir kase içinde zeytinyağı ve limonsuyunu iyice karıştırın. Üzerine pul biber ve ezilmiş sarımsak ekleyin. Balıkları kayık tabağın içine alarak sosu üzerine gezdirin. 2 saat buzdolabında bekledikten sonra servis yapın. Arzuya göre üzerine kara biber de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.