![]() |
Baharatlı Balık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı BalıkBaharatlı Balık Nasıl Yapılır - Baharatlı Balık Tarifi MALZEMELER 2 adet levrek(küçük boy-yaklaşık 300 gram/adet) 3 adet soğan (orta boy) 2 ![]() ½ bardak limon suyu 1 demet maydanoz 5 diş sarımsak 1 su bardağı tahin 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi Tuz Karabiber Yeni bahar Tarçın YAPILIŞ TARİFİ Levreklerin üstünü çizin, içini ve üstünü limonlayıp, tuzlayıp 15 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin ![]() 160-180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin ![]() derisini ve kılçıklarını ayıplayıp çok küçük parçalara doğrayın ![]() Çok ince doğranmış soğanları yağda kavurun (yakmayın) ![]() maydanoz ile ince döğülmüş sarmısağı ilave edip kavurmaya devam edin ![]() bolca yenibahar ve kararınca tuz ilave edin ![]() etini ilave edin ve iyice karıştırın ![]() yerleştirin ![]() Soğuk servis yapılır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|