Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baharatlı, balık

Baharatlı Balık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Balık



Baharatlı Balık Nasıl Yapılır - Baharatlı Balık Tarifi


MALZEMELER


2 adet levrek(küçük boy-yaklaşık 300 gram/adet)

3 adet soğan (orta boy)

25 fincan zeytinyağı

½ bardak limon suyu

1 demet maydanoz

5 diş sarımsak

1 su bardağı tahin

1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Tuz

Karabiber

Yeni bahar

Tarçın


YAPILIŞ TARİFİ


Levreklerin üstünü çizin, içini ve üstünü limonlayıp, tuzlayıp 15 dakika

kadar oda sıcaklığında bekletin Bilahare levrekleri yağlanmış tepsiye dizip

160-180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin Sonra balıkların

derisini ve kılçıklarını ayıplayıp çok küçük parçalara doğrayın


Çok ince doğranmış soğanları yağda kavurun (yakmayın) İnce doğranmış

maydanoz ile ince döğülmüş sarmısağı ilave edip kavurmaya devam

edinKavrulmuş karışıma limon suyu, tahin, dövülmüş ceviz, karabiber,

bolca yenibahar ve kararınca tuz ilave edin Karışımı bir kaba alıp balık

etini ilave edin ve iyice karıştırın Düz tabaklara balık şekli vererek

yerleştirin

Soğuk servis yapılır




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.