![]() |
Baharatlı Balık
Baharatlı Balık Nasıl Yapılır - Baharatlı Balık Tarifi
MALZEMELER 2 adet levrek(küçük boy-yaklaşık 300 gram/adet) 3 adet soğan (orta boy) 2.5 fincan zeytinyağı ½ bardak limon suyu 1 demet maydanoz 5 diş sarımsak 1 su bardağı tahin 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi Tuz Karabiber Yeni bahar Tarçın YAPILIŞ TARİFİ Levreklerin üstünü çizin, içini ve üstünü limonlayıp, tuzlayıp 15 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin. Bilahare levrekleri yağlanmış tepsiye dizip 160-180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin. Sonra balıkların derisini ve kılçıklarını ayıplayıp çok küçük parçalara doğrayın. Çok ince doğranmış soğanları yağda kavurun (yakmayın). İnce doğranmış maydanoz ile ince döğülmüş sarmısağı ilave edip kavurmaya devam edin.Kavrulmuş karışıma limon suyu, tahin, dövülmüş ceviz, karabiber, bolca yenibahar ve kararınca tuz ilave edin. Karışımı bir kaba alıp balık etini ilave edin ve iyice karıştırın. Düz tabaklara balık şekli vererek yerleştirin. Soğuk servis yapılır. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.