![]() |
Mercimekli Bulgur Pilavı 5 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mercimekli Bulgur Pilavı 5Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi - Mercimekli Bulgur Pilavı Yapılışı - Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Mercimekli Bulgur Pilavı Malzemeleri Malzeme : 2 bardak bulgur, 1 adet soğan, tuz, 1 çay bardağı mercimek, 4 bardak su (et veya tavuk suyu), 3 kaşık yağ ![]() Yapılışı: 1- Mercimeği akşamdan ıslatınız ![]() ![]() 2- Bol suyla mercimeği ateşe koyup haşlayınız ![]() 3- Boyalı suyunu döküp mercimeği birkaç kere sıcak suyla yıkayıp bir tarafa bırakınız ![]() 4- Bir tencereye yağı, doğranmış soğanı koyup hafifçe öldürünüz ![]() 5- 4 bardak suyu, tuzu koyup kaynatınız ![]() 6- Su kaynayınca mercimeği, bulguru koyup orta hararetli ateşte pişiriniz ![]() 7- Yarım saat kadar da demlendirdikten sonra karıştırıp servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|