![]() |
Mercimekli Bulgur Pilavı 5
Mercimekli Bulgur Pilavı Tarifi - Mercimekli Bulgur Pilavı Yapılışı - Mercimekli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Mercimekli Bulgur Pilavı Malzemeleri
Malzeme : 2 bardak bulgur, 1 adet soğan, tuz, 1 çay bardağı mercimek, 4 bardak su (et veya tavuk suyu), 3 kaşık yağ. Yapılışı: 1- Mercimeği akşamdan ıslatınız. (Eğer akşamdan ıslatma mümkün olmamışsa ayıklayıp yıkayıp haşlayınız.) 2- Bol suyla mercimeği ateşe koyup haşlayınız. 3- Boyalı suyunu döküp mercimeği birkaç kere sıcak suyla yıkayıp bir tarafa bırakınız. 4- Bir tencereye yağı, doğranmış soğanı koyup hafifçe öldürünüz. 5- 4 bardak suyu, tuzu koyup kaynatınız. 6- Su kaynayınca mercimeği, bulguru koyup orta hararetli ateşte pişiriniz. 7- Yarım saat kadar da demlendirdikten sonra karıştırıp servis yapınız. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.