Mantar Ve Jambonlu Fırın Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantar Ve Jambonlu Fırın MakarnaMantar ve Jambonlu Fırın Makarna - Mantar ve Jambonlu Fırın Makarna Tarifi -Mantar ve Jambonlu Fırın Makarna yapılışı - yemek tarifleri - fırında makarna tarifleri tarif - fırında makarna çeşitleri -sebzeli makarna tarifleri - sebzeli makarna çeşitleri - kaşarlı fırın makarna -fırnda makarna tarifi - yemek tarifleri fırında makarna - Fırında Makarna - Fırında Makarna Tarifi - Fırın Makarna yapılışı ![]() MANTAR VE JAMBONLU FIRIN MAKARNA Malzemeler : Fırın makarna 250 Gr Mantar 200 Gr Komili Riviera zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı Dana jambon 100 Gr Sıvı krema 1 Su Bardağı Taze kaşar peyniri 75 Gr Tuz -Karabiber YAPILIŞI: 1- Fırını 180 dereceye getirip ısıtın Aynı derecede pişirin 2- Küçük mantarları ikiye bölün, iri olanları dilimleyin Jambonu ince şeritler halinde kesin 3-2 yemek kaşığı Komili Riviera zeytinyağını bir tavada kızdırın ve mantarları birkaç porsiyona ayırarak suyunu çekene kadar kızartın Jambonu ilave edip şöyle bir çevirin ve ateşten alın 4- Makarnaları bol tuzlu -zeytinyağlı suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün, soğuk suya tutun, sonra tekrar süzün 5- Makarna, mantar ve jambonu sıvı krema ile birlikte iyice karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın Karışımı yağlanmış bir fırın kabına koyun Peyniri rendeleyip makarnanın üzerine serpiştirin Fırında 15-20 dakika pişirin Sıcak servis yapın Not: Mantarları birkaç porsiyon halinde kızartın Tavaya hepsini birden koyarsanız mantarın bırakacağı su, kızarmalarını önler![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() |
|
|
|