![]() |
Mantar Ve Jambonlu Fırın Makarna
Mantar ve Jambonlu Fırın Makarna - Mantar ve Jambonlu Fırın Makarna Tarifi -Mantar ve Jambonlu Fırın Makarna yapılışı - yemek tarifleri - fırında makarna tarifleri tarif - fırında makarna çeşitleri -sebzeli makarna tarifleri - sebzeli makarna çeşitleri - kaşarlı fırın makarna -fırnda makarna tarifi - yemek tarifleri fırında makarna - Fırında Makarna - Fırında Makarna Tarifi - Fırın Makarna yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg MANTAR VE JAMBONLU FIRIN MAKARNA Malzemeler : Fırın makarna 250 Gr Mantar 200 Gr Komili Riviera zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı Dana jambon 100 Gr Sıvı krema 1 Su Bardağı Taze kaşar peyniri 75 Gr Tuz -Karabiber YAPILIŞI: 1- Fırını 180 dereceye getirip ısıtın. Aynı derecede pişirin. 2- Küçük mantarları ikiye bölün, iri olanları dilimleyin. Jambonu ince şeritler halinde kesin 3-2 yemek kaşığı Komili Riviera zeytinyağını bir tavada kızdırın ve mantarları birkaç porsiyona ayırarak suyunu çekene kadar kızartın. Jambonu ilave edip şöyle bir çevirin ve ateşten alın. 4- Makarnaları bol tuzlu -zeytinyağlı suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün, soğuk suya tutun, sonra tekrar süzün. 5- Makarna, mantar ve jambonu sıvı krema ile birlikte iyice karıştırıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Karışımı yağlanmış bir fırın kabına koyun. Peyniri rendeleyip makarnanın üzerine serpiştirin. Fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Not: Mantarları birkaç porsiyon halinde kızartın. Tavaya hepsini birden koyarsanız mantarın bırakacağı su, kızarmalarını önler http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg AFİYET OLSUN... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.