Tavuklu Paşa Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Paşa PilavıMalzemeler: 750 gr tavuk göğsü1 kase pirinç 200 gr tereyağ3 orta boy domates 250 gr mantar3 sivri biber 1 kırmızı biber 1 kase et suyu 1 çay kaşığı zencefil 1 çay kaşığı köri Tuz, karabiber, pul biber Hazırlanışı; 1 Pirinç ayıklanıp üzerine 2 yemek kaşığı tuz ve bir litre kaynar su ilave edilir![]() 2 Tavuk göğsü, mantar, domates, biberler küçük küpler halinde doğranır![]() 3 Tereyağ eritilir, doğranmış tavuk ve mantarlar ilave edilir suyunu çekene kadar pişirilir![]() 4 Biberler ilave edilip 5 dakika karıştırılır ve domatesler ilave edilir tekrar karıştırılır![]() 5 En son pirinç ve bir kase kaynar et suyu ilave edilir ve karıştırılmaz![]() 6 önce harlı ateşte 5 dakika sonra kısık ateş 15 dakika pişirilir![]() 7 Ocaktan alıp yarım saat üzeri örtülü olarak dinlendirilir, servis tabağına ters çevrilir |
|
|
|