![]() |
Tavuklu Paşa Pilavı
Malzemeler: 750 gr. tavuk göğsü 1 kase pirinç 200 gr. tereyağ 3 orta boy domates 250 gr. mantar 3 sivri biber 1 kırmızı biber 1 kase et suyu 1 çay kaşığı zencefil 1 çay kaşığı köri Tuz, karabiber, pul biber Hazırlanışı; 1. Pirinç ayıklanıp üzerine 2 yemek kaşığı tuz ve bir litre kaynar su ilave edilir. 2. Tavuk göğsü, mantar, domates, biberler küçük küpler halinde doğranır. 3.Tereyağ eritilir, doğranmış tavuk ve mantarlar ilave edilir suyunu çekene kadar pişirilir. 4. Biberler ilave edilip 5 dakika karıştırılır ve domatesler ilave edilir tekrar karıştırılır. 5. En son pirinç ve bir kase kaynar et suyu ilave edilir ve karıştırılmaz. 6. önce harlı ateşte 5 dakika sonra kısık ateş 15 dakika pişirilir. 7. Ocaktan alıp yarım saat üzeri örtülü olarak dinlendirilir, servis tabağına ters çevrilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.