Baş Etli Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baş Etli PilavGereçler: 2 bardak pirinç 1 koyun başı 1 soğan 1 havuç 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz-karabiber Yapılışı: 1 Koyun başını temizleyip yıkayın Doğranmış havuç, dörde bölünmüş soğan ve üzerini örtecek kadar suyla ateşe koyun Biraz tuz atın Kaynamaya başlarken köpüğünü alın Kısık ateşte etler yumuşayana dek pişirin![]() 2 4 bardak baş suyunu ve tereyağını bir tencereye koyun Ayıkladığınız başın etlerini içine atın Kaynayınca ayıklayıp yıkadığınız pirinci salın; tuz ve biber koyun Suyunu çekinceye dek kısık ateşte pişirin 30 dk demlendirin![]() 3 Pilavı servis tabağına boşaltın Üzerine derisi çıkarılıp doğranmış dili ve beyni yerleştirin![]() alıntı |
|
|
|