![]() |
Mevlevi Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mevlevi PilavıGereçler: Nohut 3/5 su bardağı 100 gram Su 4 su bardağı 800 gram Koyun eti (kemiksiz) - - 500 gram Kestane 1 3/4 su bardağı 250 gram Havuç 3 orta boy 250 gram Soğan 1 orta boy 60 gram Margarin 6 yemek kaşığı 60 gram Çamfıstığı 2 yemek kaşığı 20 gram Pirinç 2 su bardağı 360 gram Tuz 3 tatlı kaşığı 18 gram Kuşüzümü 2 yemek kaşığı 20 gram Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Yenibabar 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Yapılışı: Nohutu yıka, 1 gün önceden, 1 1/2 su bardağı su ile ıslat ![]() ![]() ![]() Kestaneleri yıka, 3-4 dakika kaynat, soy, üç-dört parçaya böl ![]() ![]() Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, yağ ve fıstıkla birlikte kapağı kapalı olarak kısık ateşte 7-8 dakika öldür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|