![]() |
Şalgam Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şalgam DolmasıMalzemeler 1 Kilo şalgam 200 gr kıyma 1 Çay bardağı bulgur 1 Adet soğan 1 Çay bardağı sıvıyağ 1 Çorba kaşığı tereyağı 1 Çorba kaşığı salça Reyhan otu Tuz, karabiber Hazırlanışı Kıymayı derin bir kaba alın ![]() Soğanı rendeleyip, kıymaya ilave edin ![]() Bulgur, sıvıyağ, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ![]() Şalgamları soyup, 5 milim kalınlığında dilimleyin ![]() 10 Dakika kadar haşlayın ![]() Hazırladığınız harca elinizle köfte şekli verin, şalgam dilimlerinin arasına yerleştirin ve tencereye dizin ![]() Üzerine tereyağında kavrulmuş salçayı gezdirin ve su ilave edin ![]() Şalgamları yumuşayana dek pişirin ![]() Üzerine reyhan otu ilave edip, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|