ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şalgam Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195657)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:45 AM

Şalgam Dolması
 
Malzemeler


1 Kilo şalgam

200 gr kıyma

1 Çay bardağı bulgur

1 Adet soğan

1 Çay bardağı sıvıyağ

1 Çorba kaşığı tereyağı

1 Çorba kaşığı salça

Reyhan otu

Tuz, karabiber

Hazırlanışı


Kıymayı derin bir kaba alın.

Soğanı rendeleyip, kıymaya ilave edin.

Bulgur, sıvıyağ, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Şalgamları soyup, 5 milim kalınlığında dilimleyin.

10 Dakika kadar haşlayın.

Hazırladığınız harca elinizle köfte şekli verin, şalgam dilimlerinin arasına yerleştirin ve tencereye dizin.

Üzerine tereyağında kavrulmuş salçayı gezdirin ve su ilave edin.

Şalgamları yumuşayana dek pişirin.

Üzerine reyhan otu ilave edip, servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.