Alabalıklı Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alabalıklı Pilavpilavla doldurulmuş alabalık - alabalık pilavıMalzemeler: 2 kg Alabalık 250 gr pirinç 500 ml su 2 çorba kaşığı tereyağı 4 adet taze soğan (ince dilimlenmiş) 1/2 bağ dereotu (kıyılmış) 1 adet limon kabuğu rendesi Tuz Karabiber Tarifi: Pirinci yıkayın ve suda kaynatın Pirinçler açıldıktan sonra süzdürün ve soğun sudan geçirin![]() Pirinçleri balık dışındaki tüm malzemelerle karıştırın ve oda sıcaklığında bekletin ![]() Alabalıkların soğuk suyla yıkayın,durulayın,tuz ve karabiberle iç ve dış kısmını lezzetlendirin ![]() Pilav harcını balığın içine sıkıca doldurarak her bir balığı ayrı ayrı streç filmle sarın ![]() Suyu kaynama noktasına getirin ve altını kısın Strece sarılı balıkları suya bırakın![]() 15 dakika kapağı kapalı bir şekilde pişirin ![]() Kevgirle balıkları çıkartın ve streçlerini dikkatlice açın ![]() alıntı |
|
|
|