Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gökçesu, pilavı

Gökçesu Pilavı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gökçesu Pilavı



pilav tarifleri - gökçesu pilavı tarifi

Gökçesu pilavı malzemeleri


1 su bardağı Osmancık pirinci


1 su bardağı nohut


30 gr tereyağı


2 su bardağı et suyu


Yarım kesme şeker


1 çay kaşığı limon suyu


1 havuç


3-4 dal dereotu


1 yemek kaşığı susam


Tuz


Karabiber



Gökçesu pilavı hazırlanışı


Bol malzemeli yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden

Nohudu 1 gece önceden suda bekletin

Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın

Pirinci bol suyla yıkayıp ılık tuzlu suda

20 dakika bekletin ve suyunu süzün

Tereyağı ile birlikte tencereye alıp kavurun

Et suyunu ekleyip kaynatın

Şeker, limon suyu, tuz ve kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın

Kaynayınca nohutu ve rendelenmiş havucu ekleyin

Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin

Üzerine susam serpip servis yapın

Gökçesu pilavı artık hazır, afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.