![]() |
Gökçesu Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gökçesu Pilavıpilav tarifleri - gökçesu pilavı tarifi ![]() Gökçesu pilavı malzemeleri 1 su bardağı Osmancık pirinci 1 su bardağı nohut 30 gr tereyağı 2 su bardağı et suyu Yarım kesme şeker 1 çay kaşığı limon suyu 1 havuç 3-4 dal dereotu 1 yemek kaşığı susam Tuz Karabiber Gökçesu pilavı hazırlanışı Bol malzemeli yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden ![]() Nohudu 1 gece önceden suda bekletin ![]() Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın ![]() Pirinci bol suyla yıkayıp ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin ve suyunu süzün ![]() Tereyağı ile birlikte tencereye alıp kavurun ![]() Et suyunu ekleyip kaynatın ![]() Şeker, limon suyu, tuz ve kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın ![]() Kaynayınca nohutu ve rendelenmiş havucu ekleyin ![]() Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin ![]() Üzerine susam serpip servis yapın ![]() Gökçesu pilavı artık hazır, afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|