![]() |
Gökçesu Pilavı
pilav tarifleri - gökçesu pilavı tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Gökçesu pilavı malzemeleri 1 su bardağı Osmancık pirinci 1 su bardağı nohut 30 gr tereyağı 2 su bardağı et suyu Yarım kesme şeker 1 çay kaşığı limon suyu 1 havuç 3-4 dal dereotu 1 yemek kaşığı susam Tuz Karabiber Gökçesu pilavı hazırlanışı Bol malzemeli yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Nohudu 1 gece önceden suda bekletin. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Pirinci bol suyla yıkayıp ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin ve suyunu süzün. Tereyağı ile birlikte tencereye alıp kavurun. Et suyunu ekleyip kaynatın. Şeker, limon suyu, tuz ve kıyılmış dereotunu ilave edip karıştırın. Kaynayınca nohutu ve rendelenmiş havucu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Üzerine susam serpip servis yapın. Gökçesu pilavı artık hazır, afiyet olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.