Erişteli Bulgur Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Erişteli Bulgur PilavıErişteli Bulgur Pilavı Tarifi - Erişteli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Erişteli Bulgur Pilavı Malzemeleri Erişteli Bulgur Pilavı 5-6 Kişilik Gerekli Malzemeler: Domates (1 adet) Salça (1 çorba kaşığı) Erişte (1 su bardağı) Tereyağı (3 çorba kaşığı) Bulgur (3 su bardağı) Sarımsak (4-5 diş) Sıcak su (5-6 bardak) Soğan (2 adet) Sivri biber (2 adet) Pulbiber Tuz Karabiber 3 su bardağı bulguru suyun altında yıkayın ve süzün ![]() 2 adet soğanı ince ince ve küçük küçük doğrayın Tencereye 3 çorba kaşığı tereyağını koyun ve eritin Kızgın yağa doğradığınız soğanları atın ve pembeleşinceye kadar kavurun![]() Soğanlar pembeleşince 1 su bardağı erişteyi atın ve karıştırarak 1-2 dakika kavurun 4-5 diş sarımsağı ince ince kıyın ve tencereye ekleyin![]() Bu sırada 2 adet sivri biberi ince ince dilimleyin Süzdüğünüz bulguru sarımsaklardan sonra ilave edin 1 çorba kaşığı salçayı da tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin Ardından doğradığınız biberleri ekleyin![]() 1 adet domatesi küçük küpler halinde doğrayın Domatesleri de tencereye ilave ettikten sonra yeterince (kendi damak tadınıza uygun) tuz, karabiber ve pulbiberi üzerine serpin 5-6 bardak sıcak suyu tencereye dökün ve bir iki kez karıştırdıktan sonra tencerenin ağzını kapatıp 20 dakika çok kısık ateşte pişirin![]() |
|
|
|