![]() |
Erişteli Bulgur Pilavı
Erişteli Bulgur Pilavı Tarifi - Erişteli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Erişteli Bulgur Pilavı Malzemeleri
Erişteli Bulgur Pilavı 5-6 Kişilik Gerekli Malzemeler: Domates (1 adet) Salça (1 çorba kaşığı) Erişte (1 su bardağı) Tereyağı (3 çorba kaşığı) Bulgur (3 su bardağı) Sarımsak (4-5 diş) Sıcak su (5-6 bardak) Soğan (2 adet) Sivri biber (2 adet) Pulbiber Tuz Karabiber 3 su bardağı bulguru suyun altında yıkayın ve süzün. 2 adet soğanı ince ince ve küçük küçük doğrayın. Tencereye 3 çorba kaşığı tereyağını koyun ve eritin. Kızgın yağa doğradığınız soğanları atın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince 1 su bardağı erişteyi atın ve karıştırarak 1-2 dakika kavurun. 4-5 diş sarımsağı ince ince kıyın ve tencereye ekleyin. Bu sırada 2 adet sivri biberi ince ince dilimleyin. Süzdüğünüz bulguru sarımsaklardan sonra ilave edin. 1 çorba kaşığı salçayı da tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından doğradığınız biberleri ekleyin. 1 adet domatesi küçük küpler halinde doğrayın. Domatesleri de tencereye ilave ettikten sonra yeterince (kendi damak tadınıza uygun) tuz, karabiber ve pulbiberi üzerine serpin. 5-6 bardak sıcak suyu tencereye dökün ve bir iki kez karıştırdıktan sonra tencerenin ağzını kapatıp 20 dakika çok kısık ateşte pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.