ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Erişteli Bulgur Pilavı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=187855)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:06 AM

Erişteli Bulgur Pilavı
 
Erişteli Bulgur Pilavı Tarifi - Erişteli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Erişteli Bulgur Pilavı Malzemeleri


Erişteli Bulgur Pilavı


5-6 Kişilik Gerekli Malzemeler:

Domates (1 adet)

Salça (1 çorba kaşığı)

Erişte (1 su bardağı)

Tereyağı (3 çorba kaşığı)

Bulgur (3 su bardağı)

Sarımsak (4-5 diş)

Sıcak su (5-6 bardak)

Soğan (2 adet)

Sivri biber (2 adet)

Pulbiber

Tuz

Karabiber


3 su bardağı bulguru suyun altında yıkayın ve süzün.

2 adet soğanı ince ince ve küçük küçük doğrayın. Tencereye 3 çorba kaşığı tereyağını koyun ve eritin. Kızgın yağa doğradığınız soğanları atın ve pembeleşinceye kadar kavurun.

Soğanlar pembeleşince 1 su bardağı erişteyi atın ve karıştırarak 1-2 dakika kavurun. 4-5 diş sarımsağı ince ince kıyın ve tencereye ekleyin.

Bu sırada 2 adet sivri biberi ince ince dilimleyin. Süzdüğünüz bulguru sarımsaklardan sonra ilave edin. 1 çorba kaşığı salçayı da tencereye ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından doğradığınız biberleri ekleyin.

1 adet domatesi küçük küpler halinde doğrayın. Domatesleri de tencereye ilave ettikten sonra yeterince (kendi damak tadınıza uygun) tuz, karabiber ve pulbiberi üzerine serpin. 5-6 bardak sıcak suyu tencereye dökün ve bir iki kez karıştırdıktan sonra tencerenin ağzını kapatıp 20 dakika çok kısık ateşte pişirin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.