Kakuleli Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kakuleli PilavKakuleli Pilav Tarifi - Kakuleli Pilav yapılışı - Pilav Tarifi Malzemeler 2 su bardağı haşlanmış BASMATİ pirinci 1 soğan ½ çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı kakule 1 çorba kaşığı kuş üzümü Tuz, karabiber Yapılışı * Üzümleri temizleyip 10 dakika sıcak suda bekletin * Soğanı incecik kıyın * Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanları pembeleştirin * Kakuleyi ve suyunu süzdüğünüz kuş üzümlerini ekleyin * Kısık ateşte hepsini kavurun * Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin * Tuz ve karabiber ekleyin * Sıcak sıcak servise sunun * NOT : Egzotik ve gösterişli, daha ziyade orta doğuya has bir pilavdır Pahalı olmasına karşın, Basmati pirincinin özelliği nedeni ile de hem diri ve hemde tane tane olacağından tadanlar çok beğenecektir
|
|
|
|