Kalbuni Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalbuni PilavKalbuni Pilav Tarifi - Kalbuni Pilav Nasıl Yapılır - Kalbuni Pilavın Yapılışı Malzemeler: 2 su bardağı baldo pirinç 1 kahve fincanı kuşüzümü 1 kahve fincanı rezaki kuru üzüm 1 fincan İzmir üzümü (siyah kuru üzüm) 500 gram kuşbaşı kuzu eti 5 su bardağı et suyu 4 çorba kaşığı tereyağı 50 gram badem (haşlanıp, soyulmuş) 1 kahve fincanı antepfıstığı 1′er tatlı kaşığı tuz ve tarçın Yapılışı: Pirinci ayıklayın Soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün Üzümleri yıkayıp, ayıklayarak ayrı ayrı kaplarda soğuk suda şişmeye bırakın Tencereye eti koyup, üzerlerine 3 çorba kaşığı et suyunu ekleyin Etler suyunu çekip kızarıncaya kadar ağır ateşte kavurun Ayrı bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağını eritin Bademleri ve fıstıkları koyarak sarartın Üzümleri ekleyip karıştırın ve tavayı ateşten alın Etin üzerine, yıkanmış pirinç, fıstıklı-üzümlü karışım ve kalan et suyunu ekleyin Tuzunu ayarlayın Kaynadıktan sonra ağır ateşte suyunu çektirin Kalan tereyağını bir tavada eritin Pilava ilave ederek, kısık ateşte 5 dakika daha çektirin Pilavı ateşten alın Tarçını serperek-20 dakika demlendirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|