İç Pilav Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İç Pilav Nasıl Yapılıriç pilav tarifi - iç pivav malzemeleriMalzemeler 4 kişilik 50 gr kuzu ciğeri1 adet küçük boy soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı pirinç 1,5 su bardağı sıcak su 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı yenibahar Tuz Yapılışı Soğanı küçük küçük doğrayıp, tereyağında kavuralımn Minik minik doğranmış ciğeri de yağa ekleyip kavuralım![]() Ardından, yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ekleyelim Üzerine sıcak su ekleyip, tuzunu ayarlayalım ve kısık ateşte pilavı pişirelim![]() Ayrı bir yerde de dolmalık fıstık ve kuş üzümünü 1 çorba kaşığı sıvıyağla kavuralım Ocaktan aldğımız pilava, yenibahar, fıstık ve üzümleri ekleyelim İyice harmanlayarak servis yapalım alıntı |
|
|
|