![]() |
İç Pilav Nasıl Yapılır
iç pilav tarifi - iç pivav malzemeleriMalzemeler
4 kişilik 50 gr. kuzu ciğeri 1 adet küçük boy soğan 1 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı pirinç 1,5 su bardağı sıcak su 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı yenibahar Tuz Yapılışı Soğanı küçük küçük doğrayıp, tereyağında kavuralımn. Minik minik doğranmış ciğeri de yağa ekleyip kavuralım. Ardından, yıkanıp suyu süzülmüş pirinci ekleyelim. Üzerine sıcak su ekleyip, tuzunu ayarlayalım ve kısık ateşte pilavı pişirelim. Ayrı bir yerde de dolmalık fıstık ve kuş üzümünü 1 çorba kaşığı sıvıyağla kavuralım. Ocaktan aldğımız pilava, yenibahar, fıstık ve üzümleri ekleyelim. İyice harmanlayarak servis yapalım. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.