Bademli Tavuk Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Tavuk PilavBademli Tavuk Pilav Tarifi - Bademli Tavuk Pilav Yapılışı - Bademli Tavuk Pilav Nasıl Yapılır - Oktay Usta Bademli Tavuk Pilav Malzeme Listesi: 3 Su B Pirinç1 Çay B Badem1 Çay B Arpa Şehriye2 Çorba K TereyağıSıvıyağ 1 Tavuk Göğsü Tavuk Suyu Tuz Pilav Yemekleri, Pilav Tarifleri Hazırlanışı: Tavuğu haşlayıp süzüyoruz Haşlanmış tavuğu tiftikliyoruz Suyunu ayırıyoruz Sıvıyağı pilav tenceresine koyuyoruz Arpa şehriye ve bademi koyup kavuruyoruz![]() Yıkanmış pirinci ekleyip kavurmaya devam ediyoruz Tereyağını katıp karıştırıyoruz Pirinçlerde kavrulduktan sonra üzerini 1 parmak geçecek kadar tavuk suyunu döküyoruz![]() Tuzunu ekleyip karıştırıyoruz Kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz Pilav suyunu çektikten sonra üzerine tavuklarını koyup servis ediyoruz
|
|
|
|