Etli Şehriye Pilavı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Şehriye PilavıEtli Şehriye Pilavı Tarifi - Etli Şehriye Pilavı Yapılışı - Etli Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır - Oktay Usta Etli Şehriye Pilavı Malzeme Listesi: 300 Gr Kuzu Eti2,5 S B Arpa Şehriye1 Çorba K Domates Salçası1 Kase Domates Sos 1 Kase Menemen Sos 1 Soğan 1 Su B Et Suyu2 Çorba K TereyağıSıvıyağ Tane Karabiber Tuz Su Hazırlanışı: Kuzu etini kuş başı doğruyoruz Sıvıyağ koyduğumuz bir tencereye eti koyup kavuruyoruz Soğanı ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz Kavurmaya devam ediyoruz![]() Üzerine sıcak su döküp kapağı kapalı olarak pişiriyoruz Tereyağı ve sıvıyağı pilav tenceresine koyup eritiyoruz Yıkanmış arpa şehriyeleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz![]() Domates salçası, domates sos ve menemen sosu ekleyip karıştırıyoruz Pişen eti suyu ile birlikte döküyoruz Tuz ve tane karabiber katıyoruz![]() Üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak suyu döküp kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişiriyoruz
|
|
|
|