Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
acele, pancar, turşusu

Acele Pancar Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acele Pancar Turşusu



pancar turşusu nasıl yapılır - acele turşu tarifi - pancar turşusunun yapımı
Malzemesi:


1 kg pancar,

1/2 litre sirke,

5 diş sarmısak,

tuz

Hazırlanışı:


Pancarların yapraklarını kesin Saplarının dip taraflarından dört parmak kadar yerini iki parçaya bölüp, pancarla beraber bol suda yıkayın Sonra sıcak suya atarak 25 dakika kaynatın


Bazı pancarlar geç pişer, onun için pancarın pişip pişmediğini kontrol edin Pancarlar pişince sudan çıkarıp kabuklarını soyun Halka halka doğrayın Beraber pişirilen sapları ile doğulmuş sarımsakla karıştırılmış sirkeyi koyun


Biraz tuz ilâve edin Buna pancarları içinde haşladığınız sudan birazını ilâve ederek büyük bir kaseye veya kavanoza koyun Turşu bir gün sonra yenecek duruma gelecektir Servis yaparken, turşunun üzerine biraz zeytinyağı da gezdirebilirsiniz




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.