ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Acele Pancar Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192402)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:57 AM

Acele Pancar Turşusu
 
pancar turşusu nasıl yapılır - acele turşu tarifi - pancar turşusunun yapımı
Malzemesi:


1 kg. pancar,

1/2 litre sirke,

5 diş sarmısak,

tuz

Hazırlanışı:


Pancarların yapraklarını kesin. Saplarının dip taraflarından dört parmak kadar yerini iki parçaya bölüp, pancarla beraber bol suda yıkayın. Sonra sıcak suya atarak 25 dakika kaynatın.


Bazı pancarlar geç pişer, onun için pancarın pişip pişmediğini kontrol edin. Pancarlar pişince sudan çıkarıp kabuklarını soyun. Halka halka doğrayın. Beraber pişirilen sapları ile doğulmuş sarımsakla karıştırılmış sirkeyi koyun.


Biraz tuz ilâve edin. Buna pancarları içinde haşladığınız sudan birazını ilâve ederek büyük bir kaseye veya kavanoza koyun. Turşu bir gün sonra yenecek duruma gelecektir. Servis yaparken, turşunun üzerine biraz zeytinyağı da gezdirebilirsiniz.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.