Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
havuç, reçeli

Havuç Reçeli

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuç Reçeli



Havuç Reçeli Tarifi - Havuç Reçeli Nasıl Yapılır - Havuç Reçeli Malzemeleri


Malzemeler:


3 adet orta boy havuç (280 gr kadar)

3 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

2 adet çubuk tarçın

2 tane kakule (isteğe göre)

yarım limonun suyu


Yapılışı:


1- 3 su bardağı şekeri 1 su bardağı su ile tencereye alın Koyulaşmaya başlayınca içine tarşın ve kakuleyi ekleyin

2- Havuçları soyup rendenin geniş delikli tarafıyla rendeleyin Şerbet kıvamını alan reçel suyuna havuçları ekleyin

3- Kısık ateşte ağır ağır karıştırarak 15 dakika daha pişirin Yarım limonu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın

4- Sıcakken kavanoza aldığınız reçelin ağzını sıkıca kapatın Reçel soğuduktan sonra kakule ve tarçını içinden alarak ağzını tekrar kapatın Güneş almayan bir yerde saklayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.