ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Havuç Reçeli (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=188603)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:00 PM

Havuç Reçeli
 
Havuç Reçeli Tarifi - Havuç Reçeli Nasıl Yapılır - Havuç Reçeli Malzemeleri


Malzemeler:


3 adet orta boy havuç (280 gr kadar)

3 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

2 adet çubuk tarçın

2 tane kakule (isteğe göre)

yarım limonun suyu


Yapılışı:


1- 3 su bardağı şekeri 1 su bardağı su ile tencereye alın. Koyulaşmaya başlayınca içine tarşın ve kakuleyi ekleyin.

2- Havuçları soyup rendenin geniş delikli tarafıyla rendeleyin. Şerbet kıvamını alan reçel suyuna havuçları ekleyin.

3- Kısık ateşte ağır ağır karıştırarak 15 dakika daha pişirin. Yarım limonu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.

4- Sıcakken kavanoza aldığınız reçelin ağzını sıkıca kapatın. Reçel soğuduktan sonra kakule ve tarçını içinden alarak ağzını tekrar kapatın. Güneş almayan bir yerde saklayın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.