![]() |
Havuç Reçeli
Havuç Reçeli Tarifi - Havuç Reçeli Nasıl Yapılır - Havuç Reçeli Malzemeleri
Malzemeler: 3 adet orta boy havuç (280 gr kadar) 3 su bardağı toz şeker 1 su bardağı su 2 adet çubuk tarçın 2 tane kakule (isteğe göre) yarım limonun suyu Yapılışı: 1- 3 su bardağı şekeri 1 su bardağı su ile tencereye alın. Koyulaşmaya başlayınca içine tarşın ve kakuleyi ekleyin. 2- Havuçları soyup rendenin geniş delikli tarafıyla rendeleyin. Şerbet kıvamını alan reçel suyuna havuçları ekleyin. 3- Kısık ateşte ağır ağır karıştırarak 15 dakika daha pişirin. Yarım limonu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. 4- Sıcakken kavanoza aldığınız reçelin ağzını sıkıca kapatın. Reçel soğuduktan sonra kakule ve tarçını içinden alarak ağzını tekrar kapatın. Güneş almayan bir yerde saklayın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.