Kekikli Kebap |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kekikli KebapKekikli Kebap Tarifi - Kekikli Kebap Nasıl Yapılır - Kekikli Kebap Malzemeleri Malzeme Listesi 500 Gram Et 4 Adet Patates (Orta Boy) 2 Adet Yeşil Biber 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 2 Çay Kaşığı Kekik 1 Çay Kaşığı Tuz Kekikli Kebap Nasıl Yapılır? 1 Eti kuşbaşı olacak şekilde kesin ve yıkadıktan sonra tencereye koyup etlerin hizasına gelecek kadar su koyun Suyu çekinceye kadar pişirin![]() 2 Suyu çekilen etin üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edip etleri kavurma kıvamına gelinceye kadar kavurun![]() 3 Patatesleri küp küp doğradıktan sonra yağda kızartın Yeşil biberleri arzu ettiğiniz şekilde kesip hafifçe kızartın![]() 4 Kızartılmış patates ve biberleri kavurma yaptığınız tenceredeki etlerin üzerine ilave edin Tuzu ekleyerek iki ya da üç dakika daha bu şekilde kısık ateşte ara sıra karıştırark kavurun ve ocaktan alın![]() 5 Son olarak kekiği ekleyin ve sıcak olarak servis yapın![]() Afiyet Olsun ![]() ![]() ![]() |
|
|
|